Programari : 0735.880.282

Superconductibilitatea. O noua descoperire a lui Markov

Directorul NTT “Virus”, onorabilul profesor al institutului Politehnic din Harbinsk, Ghenadyi Alexandrovici Markov – este autorul a 7 descoperiri si peste 40 de inovatii, pentru care s-au eliberat brevete. Toate au caracter de pionerat si deschid noi perspective in stiinta. Si nu de putine ori sunt mai curand cerute in strainatate decat in tara sa natala.

Iata si ultima descoperire a lui Markov, in legatura cu metoda obtinerea  superconductibilitatii in metale, pentru care brevetul s-a obtinut in vara anului trecut, si care deja a trezit interesul producatorilor de cabluri din SUA, Austria, Germania, Slovenia. Oare industria indigena nu a aflat inca despre ea? Trebuie sa fiti de acord ca situatia este oarecum paradoxala. Acesta este si motivul pentru care ne-am adresat profesorului Markov cu rugamintea de a ne spune cateva cuvinte despre noua sa descoperire.

Ghenadyi Alexandrovici, cat timp v-a luat sa ajungeti la aceasta descoperire?

Noua luni. Cat pentru nasterea unui copil. Si multi ani pentru “afirmarea lui”. Adica pentru recunoasterea inovatiei pe care o aduce. Desi primul brevet l-am obtinut in urma cu 20 ani, mult timp mi s-a refuzat eliberarea certificatului de autor pentru aceasta inventie. Au avut loc nenumarate dispute.

Citește mai departe:Superconductibilitatea. O noua descoperire a lui Markov