Programari : 0735.880.282

Tratamentul varicozitatilor si a cuperozei

Ce este o varice?

Din cauza gravitatiei, sangele intotdeauna are tendinta sa circule in corp de sus in jos. Circulatia sangelui se face de la inima catre picioare prin artere, conform legii gravitatiei, iar de la picioare catre inima prin vene, sfidand legea gravitatiei.

Arterele sunt prevazute cu pereti musculari puternici care se contracta ritmic, impingand sangele catre organele corpului si catre picioare.

Peretii venelor sunt mai subtiri iar peretele muscular este mai putin dezvoltat. Venele sunt dispuse atat la suprafata pielii picioarelor, cat si in profunzime. Exista astfel 2 retele: una superficiala, care colecteaza sangele din straturile exterioare ale pielii si una profunda, formata din vene mai mari, care colecteaza sangele din venele superficiale si il trimit apoi catre inima. Sistemul venos profund este inconjurat de muschii picioarelor care, prin contractia lor, ajuta la impingerea sangelui prin vene in sus, catre inima. Deoarece sangele circula in sens contrar gravitatiei, exista tendinta sa „cada” in picioare. Pentru a impiedica acest lucru, venele sunt prevazute din loc in loc cu niste valve ca niste cupe cu concavitatea in sus, ancorate de peretele venei si care se intalnesc in mijlocul acesteia.

Citește mai departe:Tratamentul varicozitatilor si a cuperozei