Programari : 0735.880.282

Terapia Markov

Aceasta metoda de tratament folosita in clinica noastra este unica in Romania ca principiu si tehnologie numele ei complet fiind „metoda stimularii biologice si corectarii fenotipului uman”.

Fenotipul reprezinta ansamblul unic de caractere, specific fiecarui individ, produs prin interactiunea in proportii diferite dintre ereditate (mostenirea genetica) si mediu. Astfel, fenotipul poate reprezenta atat culoarea parului sau a ochilor dar si modalitatea organismului de a raspunde la agresiunea factorilor externi, prin aparitia sau nu a bolilor. Acesta este si principiul de baza al metodei de tratament, posibilitatea de corectare a organismului astfel incat sa raspunda mai bine la actiunea factorilor de mediu, prin diminuarea predispozitiei la boala sau, in cazul in care boala este deja prezenta, prin ameliorarea sau chiar vindecarea acesteia si imbunatatirea calitatii vietii.

 Aceasta metoda de tratament a fost descoperita inca din 1980 de catre un savant rus, profesorul Ghenadi Aleksandrovici Markov, impreuna cu o echipa de specialisti alcatuita din medici, fizicieni si chimisti. Observatia care a stat la baza acestei metode de tratament a fost aceea ca, atat intre celulele organismului precum si intre organism si mediul ambiant, exista un schimb continuu de informatii transmise sub forma unui limbaj codificat de impulsuri cu anumite frecvente si lungimi de unda, asa numitele coduri informationale. Prin transmiterea controlata a acestor coduri informationale catre organism, pana la nivel celular, metoda permite ameliorarea sau chiar vindecarea multor afectiuni patologice.

Pentru intelegerea modului de actiune al metodei, se poate face o analogie cu un calculator neprotejat, atacat de virusi informatici ce provoaca erori si pagube, impiedicand functionarea normala a acestuia. Pentru rezolvarea problemei nu se demonteaza calculatorul ci se folosesc programe antivirus, create special pentru combaterea actiunii acestora, cu scop de a detecta si a dezactiva/sterge/izola virusii. In mod similar se procedeaza si in cazul folosirii metodei Markov: se transmite organismului, la nivel foarte profund (celular) un cod informational similar unui program antivirus. Aceasta informatie influenteaza benefic procesele fiziologice, avand capacitatea de a diminua sau chiar anula procesele de distrugere initiate de factorii de mediu care au agresat organismul (bacterii, virusuri, poluanti, alergeni, etc.).

Modul de tratament al fiecarui pacient este strict individualizat functie de tipul si gravitatea afectiunii, afectiuni asociate, starea generala si tonusul, starea sistemului imunitar, varsta pacientului, etc. Este necesar ca fiecare pacient sa se prezinte la clinica cu dosarul medical personal cat mai complet (diagnosticul de boala, stadiul acesteia, diagnostice pentru alte afectiuni asociate, investigatii de laborator, imagistica medicala etc).

Pe langa dosarul medical, o mare importanta o are si testarea initiala realizata cu aparatele bioinformationale din cadrul clinicii noastre, testare care stabileste reactivitatea si responsivitatea organismului pacientului la aceasta metoda de tratament.

Pentru pacientii aflati in imposibilitate de deplasare la clinica, se poate stabili un tratament pe baza dosarului medical trimis prin fax sau pe adresa de mail a clinicii. Dupa studierea cu atentie a tuturor datelor transmise, are loc un ''consult'' suplimentar telefonic sau prin mail cu pacientul respectiv si se stabileste modalitatea de tratament.

Complianta pacientilor la tratament si rezultatele obtinute prin aceasta metoda de tratament se monitorizeaza permanent in functie de evolutia simptomelor pacientilor si de rezultatele de la investigatiile paraclinice (ecografie, RMN, TC, etc.) si de laborator pe care pacientii le vor efectua periodic, la anumite intervale de timp.