Programari : 0735.880.282

Caracterizarea plantelor medicinale

Scurta caracterizare a plantelor medicinale care intra in compozitia fitococktailurilor

Sunatoarea Are actiune antimicrobiana. Se foloseste in tratamentul proceselor inflamatorii din rinichi. Se foloseste in tratamentul litiazei renale. Este un regulator al activitatii tractului digestiv. Face parte din categoria preparatelor cicatrizante, a stimulatorilor de regenerare. Se foloseste in tratamentul afectiunilor inflamatorii ale cavitatii bucale (extern). Are proprietati spasmolitice, calmante.

Brusturele Are actiune antiinflamatorie, antimicrobiana, spasmolitica, colagoga, hemostatica, antitumorala. In plus, are efect diuretic, antiaterosclerotic, hipoglicemic si desensibilizator, favorizeaza normalizarea metabolismului. In scopuri terapeutice, se foloseste in cazul afectiunilor tractului digestiv, hemoroizilor, gutei, reumatismului si artritelor, afectiunilor pielii, diabetului zaharat si in cazul afectiunilor oncologice.

Bujorul Are o actiune pronuntat sedativa, efect antiinflamator, spasmolitic, antimicrobian, calmant, desensibilizator si antitumoral. Se foloseste in cazul neurasteniei, insomniei, dereglarilor vascular-vegetative, in tratamentul ulcerului gastric si duodenal, gastritelor, precum si ca preparat antiinflamator.

Musetelul Are o actiune pronuntat antimicrobiana. Se foloseste in tratamentul proceselor inflamatorii din rinichi. Are actiune colagoga, este regulator al activitatii tractului digestiv. Se foloseste ca preparat dezinfectant in cazul proceselor inflamatorii ale cailor respiratorii superioare. Este preparat antialergic. Se foloseste ca preparat cicatrizant. Stimuleaza regenerarea. Se foloseste in terapia artritelor. Are actiune spasmolitica. Se foloseste extern in tratamentul afectiunilor inflamatorii ale cavitatii bucale. Este o planta folosita pentru fortifierea cresterii parului. Se foloseste in tratamentul tumorilor maligne.

Coada-soricelului In medicina populara se foloseste din vechime ca preparat pentru tratamentul aterosclerozei. Regleaza activitatea tractului digestiv. Are actiune colagoga. Se foloseste ca planta cicatrizanta, este un stimulator al regenerarii. Are proprietati antimicrobiene pronuntate. Intra in categoria plantelor care intensifica capacitatea de coagulare a sangelui. Se foloseste din vechime in cazul hemoragiilor intestinale, intrauterine si altor hemoragii interne. Intensifica lactatia. Este o planta cu actiune spasmolitica.

Macesul Face parte din plantele polivitaminoase. Se foloseste in tratamentul diabetului zaharat, aterosclerozei, hipertoniei. Are actiune antimicrobiana. Este utila in terapia afectiunilor oftalmologice. Face parte din preparatele diuretice. Se foloseste in tratamentul proceselor inflamatorii din rinichi, precum si in tratamentul litiazei renale. Are efect colagog si se foloseste in terapia dischineziei biliare. Este regulator al activitatii tractului digestiv. Este un preparat folosit in cazul afectiunilor inflamatorii ale cailor respiratorii superioare, bronhiilor, plamanilor. Se foloseste in tratamentul tumorilor maligne.

Citește mai departe:Caracterizarea plantelor medicinale