Programari : 0735.880.282

Avantaje si posibilitati oferite de metoda

Printre principalele avantaje ale metodei Markov putem aminti:

  • Posibilitatea profilaxiei diferitor afecţiuni.
  • Posibilitatea diagnosticării afecţiunilor în stadii timpurii.
  • Posibilitatea tratamentului ambulatoriu
  • Tratarea unui spectru larg de afecţiuni.
  • Eficienţa ridicată în tratamentul afecţiunilor cu grade diferite de gravitate.
  • Tratarea bolnavilor declaraţi incurabili prin metodele medicinei tradiţionale.

Metoda se poate folosi în multe ramuri ale economiei naţionale pentru rezolvarea diferitor probleme, cum ar fi:

În ocrotirea sănătăţii. Se pot folosi produse alimentare purtătoare de informaţie pentru stimularea biologică şi corectarea fenotipului organismului, ceea ce ar permite neutralizarea acţiunii nocive a mediului ambiant sau a agenţilor infecţioşi.
Compuşii imuno-corectori (fitococktailurile) nu conţin substanţe nocive şi favorizează auto-reglarea organismului, creşterea imunităţii şi a rezistenţei la afecţiuni.

În agricultură:

În fitotehnie. În urma prelucrării cu aparatele bioinformaţionale a seminţelor cu grad redus de germinaţie, creşte brusc capacitatea de germinaţie a acestora, iar prin prelucarea seminţelor înainte de semănare, se măreşte de câteva ori recolta şi implicit valoarea economică a plantelor.

În zootehnie. Prelucrarea nutreţurilor măreşte procentul asimilării lor de către animale, ajută la sporirea lor în greutate şi măreşte rezistenţa organismului acestora la diferite afecţiuni.

În medicina veterinară. Metoda s-a dovedit eficientă în profilaxia infecţiilor virotice şi bacteriene, în perioada de însănătoşire şi reabilitare după afectiuni suferite, în cazul afecţiunilor cronice şi celor cu evoluţie lentă, precum şi în terapia medicamentoasă complexă (pentru diminuarea efectelor secundare ale medicamentelor). Uz extern: în cazul rănilor care se închid greu, fistulelor, ulcerelor trofice. Administrarea fitococktailurilor este deosebit de eficientă în creşterea animalelor cu blană, în avicultură şi în tratamentul animalelor de companie.

În ecologie. Pentru restabilirea echilibrului ecologic al mediului ambiant deteriorat, ajută la dezvoltarea unor noi microorganisme capabile să trăiască în bazinele de acumulare poluate şi să realizeze epurarea accelerată a acestora.